Biznesa mācību tendences un paradumi 2024 | KIC pētījums

Vairāk kā 200 vadītāju aptaujā un padziļinātās intervijās atklājam biznesa mācību tendences un paradumus, tēmu aktualitāti un virzienus, kādos mūsu nozares ekosistēma dzīvo.
Aplūkojot atbildes par to, kādas ir šobrīd aktuālās mācību tēmas, redzam, ka nemainīgi augsta prioritāte tiek pievērsta vadītprasmēm, līderībai un komandas vadībai, kā arī efektivitātes un procesu optimizācijai. Vienlaikus pieaug interese par digitalizāciju, mākslīgā intelekta pielietojumu un emocionālās inteliģences attīstību, īpaši saistībā ar komunikācijas prasmēm un stresa vadību.

Galvenie šķēršļi, ko uzņēmumi min saistībā ar darbinieku mācībām un attīstību, ir laika trūkums un motivācijas trūkums, kā arī ierobežots vadības atbalsts un finansējums. Skaidra izpratne par mācību vajadzībām var kļūt par izšķiroši svarīgu pirmo soli ceļā uz efektīviem risinājumiem. KIC (Komercizglītības centrs) kā kvalitatīvs un pieredzējis mācību uzņēmums var piedāvāt personalizētus risinājumus un palīdzēt piesaistīt Eiropas Atveseļošanās fonda līdzfinansējumu, kas ir lielisks instruments finansējuma jautājuma risināšanai. kic(abols)kic.lv">Sazinieties ar mums, lai organizētu tikšanos un izstrādātu pielāgotu apmācību plānu jūsu uzņēmumam.


Ar prieku iepazināmies ar to, kāpēc klienti izvēlas KIC kā savu mācību risinājumu partneri. Redzam, ka klienti novērtē mūsu pakalpojumu kvalitāti un satura atbilstību, plašo piedāvājumu un daudzveidību, kā arī pozitīvo pieredzi un reputāciju.

Treneru kompetence un harizma, efektīva sadarbība un komunikācija, ilgtermiņa sadarbība un izmaksu un vērtības efektivitāte ir tikai daži no iemesliem, kas mūs izceļ.

Šie aspekti saskan ar pasaules tendencēm mācību jomā, kur personalizēti un kvalitatīvi risinājumi ir būtiski uzņēmumu izaugsmei un panākumiem. Priecājamies, ka varam būt daļa no jūsu panākumu ceļa un palīdzēt sasniegt izvirzītos mērķus. Nepārtraukta attīstība ir viena no mūsu pamatvērtībām, ko turpināsim stiprināt.

Kritēriji, kas ir būtiski mācību partera izvēlē uzņēmumiem:


Kvantitatīvo aptauju kombinējām ar padziļinātām intervijām par biznesa mācību tendencēm.

Padalāmies ar atziņām par to, kas strādā:
•    Sistēmiska un mērķtiecīga mācību programma strādā vislabāk.

Vadītāju akadēmijas, ko iekšēji un atklāto kursu formā veidojam klientiem tiek atzītas kā visefektīvākā pieeja, kur mācības mijas ar apgūtā ieviešanu praksē un atstāj ilgtermiņa efektu. Apmācību un personāla speciālisti atzīmē, ka efektīvākās ir sistēmiskas un konsekventas apmācību programmas, kur pēc vienota principa tiek realizētas apmācības dažādu nodaļu, vadības līmeņu un atbilstoši vajadzībai vai sagatavotībai. Mācību kombinēšana ar novērtēšanu, auditiem, pēcmācību sesijām, darbnīcām un supervīzijām pakāpeniski maina uzvedības modeļus, realizējot nepieciešamās pārmaiņas.

•    Spēks no kombinācijas: iekšējie un ārējie treneri.

Vidēja un liela izmēra uzņēmumi samērā daudz izmanto iekšējos trenerus, kuru vadībā tiek apgūtas uzņēmumam vai nozarei specifiskas prasmju un produktu izpratnes tēmas. Ārējie treneru vadībā tiek uzlabotas vadītprasmes, kā arī visas tās tēmas un metodes, kur iekšēji trūkst resursa, kur nepieciešams skats no malas vai svaigs redzējums. T-veida pieeja izglītībā, kas apvieno dziļas zināšanas konkrētā jomā ar plašu izpratni un prasmēm citās, arī šajā aspektā ir būtiska, lai efektīvi risinātu dažādas uzņēmuma vajadzības.

•    Yes, we can!  Kas strādā ASV vai Vācijā, var nestrādāt Latvijā.

Šobrīd ar Latvijas ekspertu kapacitāti un ārvalstu pieredzi redzam situāciju, kur praktiķi no Latvijas spēj uzņēmumos ieviest augstas kvalitātes risinājumus, ko ne vienmēr tirgus specifikas dēļ var ārvalstu mācību partneri. Ar prieku lasām atzinīgās atsauksmes, ko mūsu treneriem pēc mācībām velta mūsu klienti, kuri novērtē viņu kompetenci un spēju iedziļināties situācijā un piedāvāt atbilstošu risinājumu konkrētā klienta vajadzībai. 
 

| Pētījums veikts aptaujājot un padziļināti intervējot vairāk kā 200 vadītājus 2024. gada pavasarī/vasarā. |

Vairāk par to kā KIC var atbalstīt Jūsu uzņēmumu varat uzzināt sazinoties šeit.

 

 

Kur apgūt aktuālās tēmas:

1# Vadītprasmes, līderība | Vadītāju programmas te

2# Digitalizācija, mākslīgais intelekts, digitālā pārdošana un mārketings

3# Komunikācija | Te augstu novērtēti treniņi: Darījumu sarunas, Emocionālā inteliģence, Rakstiskā komunikācija, Runasprasmes

4# Profesionālās prasmes

5# Efektivitāte: ražošanā, procesos, LEAN 

6# Komandas saliedēšana un vadīšana | iekļauta vadītāju programmās Biznesa klase, Biznesa meistarklase

7# Pārdošana | Pārdevējiem, Vadītājiem

8# Labbūtība un emocionālā inteliģence, stresa vadība 

9# Laika plānošana Personīgās produktivitātes kurss

10# Procesu vadība

11# Pārmaiņu vadīšana | Iekļauta digitalizācijas programmā, Procesu vadības programmā, Biznesa Klasē, Biznesa Meistarklasē

12# Projektu vadīšanaProjektu vadīšanas pamati | 4 dienu kurss, Digitālo projektu vadība

13# Dažādības vadīšana iekļauta Biznesa meistarklasē un iekšējos treniņos

14# Ilgtspēja | Pieejama konsultācijām